ROwat-SPS

Stel uw vraag

Wij doen ons best u zo spoedig mogelijk te antwoorden.

ROwat-SPS heeft hiervoor DE OPLOSSING!

In de dijken langs de Maas en de Waal zijn op vier plekken gaten en holen van bevers gevonden. Het Waterschap Rivierenland ontdekte die bij een extra inspectie.

De gaten zijn gevonden in de Waaldijk bij Dodewaard en Ophemert, en in de Maasdijk bij Nederasselt en Dussen. Bij Ophemert gaat het om een groot gat van 8 meter diep, zegt een woordvoerder van het waterschap.

Het waterschap doet standaard een inspectie voordat het hoogwaterseizoen aanbreekt en de dijken op orde moeten zijn. Bevers graven hun gangenstelsels tot diep in de dijken. De ingangen van hun holen zitten meestal onder water en zijn alleen met extra speurwerk te vinden.

Bron vermelding NOS. Nieuws * Woensdag 1 november

Knaagdieren vormen een serieuze bedreiging voor de stabiliteit en integriteit van dijken in Nederland. Hun graaf activiteiten kunnen leiden tot erosie en tunnel vorming waarbij de stabiliteit van de dijk niet meer te garanderen valt.

Kunststof damwanden bieden een effectieve oplossing voor het bestrijden van knaagdieren in onze dijken. Deze innovatieve constructiemethode heeft hiernaast nog een aantal verschillende voordelen ten opzichte van traditionele materialen zoals hout of beton.

Denk hierbij bij dijken ook aan het tegen gaan van “Piping” en tegelijkertijd het verstevigen/verhogen van de dijken op de meest gunstigste ecologische en economische wijze denkbaar.

Wilt u meer weten over deze oplossing? Kijk op Kunststof Damwand of download hier de brochure voor meer informatie.

Vragen? Klik hier om contact met ons op te nemen.